Map Browse

# Beveiligen map/directory

Relevant voor :
Het verbergen van een map zonder dat daar een index.htm index.html index.php instaat.
Enkel geldig voor Unix / Linux -hosting (voor Win2000 is dit niet mogelijk)

Uitleg

U kunt de inhoud van een  directory(map) laten zien door geen index-file te plaatsen in die directory.

Wilt u de inhoud toch verbergen heeft u 2 opties:

Beveiligen via htaccess

• 1 .htaccess
    De file moet de naam .htaccess hebben! (inclusief de .)
    Open een ASCII-tekstverwerker (Notepad/Kladblok), en zet er het volgende in:

Options -Indexes

In dit geval zal u met uw browser geen overzicht van de files kunnen zien.
    Dit is eveneens het geval voor alle submappen van deze map.

• 2 Index-file
    Maak een index.html file zonder inhoud.
    zet er eventueel <HTML></HTML> in.

In dit geval zal enkel de map beveiligd zijn waarin u deze file heeft staan.