Start-Error pagina

# Start-pagina's

Relevant voor :
Alle webmaster.

Uitleg
Wanneer iemand de URL van uw domein opvraagt wilt u natuurlijk dat hij pagina xxx ziet.
Dit kan door in een directory een van de volgende pagina's te zetten:

Unix/Linux: index.html index.htm index.shtml index.cgi index.php index.php3 index.wml
( let op Unix/Linux is HoofdletterGevOElig Index.html is dus geen startpagina)

Windows: Default.htm Default.asp index.htm index.html index.asp

Bij meerdere start-pagina's wordt de eerste gebruikt.

# Aangepaste Error-pagina's

Relevant voor :
Alle webmaster die hosten op Unix/Linux.

Uitleg
Wanneer iemand een URL van uw domein opvraagt die niet bestaat wordt de standaard 404-pagina getoond. Het is echter mogelijk zelf een Error-pagina te maken, met bv een verwijzing naar uw start-pagina.

Werking
Maak eerst uw html-pagina zoals volgens u het Error-document er uit moet zien, en zet deze html-pagina online.

Maak vervolgens in Kladblok een file genaamd .htaccess (let op de punt),met daarin de volgende tekst:

ErrorDocument 404 /mijn404error.html
ErrorDocument 500 /mijn500error.html

waarin /mijn404error.html het path is naar de pagina die u heeft gemaakt en online staat.
Plaats deze file hierna natuurlijk ook online.

404 = fout bij niet aanwezige pagina
500 = fout bij fout in cgi-script.
Er zijn nog tal van andere maar deze zijn zo sporadisch dat ze het vermelden niet waard zijn.